20.12.11

blogovision #01...ακολουθει κι η κασσετουλα εντος ημερας

#01. Darkness Falls - Alive In Us

μου επεσε στα αυτια τυχαια. αλλα προτου ξεκινησω με τα σχετικα καλο θα ηταν για να κοιμαμαι ησυχος να επισημανω στον εαυτο μου μερικα αλλα αλμπουμ και καλλιτεχνες που δεν εκαναν κατι κακο αλλα η συγκυριες τους εθεσαν εκτος των πρωτων εικοσι. μπορει και να μετανοιωσα για καποια, αλλα εδω μας δινουν δικαιωμα και ψηφιζουμε πιο σοβαρα πραματα για τη μουσικη θα κολλησουμε; δε γαμεις...
λοιπον, εκτος εμεινε και δεν ξερω γιατι, των Friendly Fires, των Kaskade, των CSS απο θεμα ηλεκτρονικου ηχου κα τα σχετικα, ειδικα για τους πρωτους θα τους στειλω εναν ντενεκε λαδι για εξιλεωση για δε τις κοπελιες απο τη βραζιλια οταν με το καλο ερθουν κατα ασια μερια, θα συρω απο τα μαλλια αρκετο κοσμο στη συναυλια τους και θα θυσιασω στη σκηνη το πιο μουνοπανο κινεζο που εχω βαλει στο ματι καιρο (ρε μαλακα αφου δεν μπορεις να πεις το ρο, τι διαλεξες ονομα ροτζερ; μαλακα! σα να λεμε οτι ο θοδωρης εγινε τσαν). το γαμωτο ειναι οτι με τα παιδια τους Alpine, επεσαν θυματα κανονισμων μιας και ειναι ΕΡ η κυκλοφορια τους, ειδαλως ηταν για δεκαδα, οπως επισης οτι καλυτερο ακουσα σε math, abstract και πολυ θα ηθελα να ειναι tortoise το ακουσα απο τους Auto!Automatic!, ενω πως μου ξεφυγε των Horrors, ενας θεος ξερει (τι κλισε φραση, οπως "τρωω σαν πουστης", πως τρωει ο πουστης τελικα;). θα ηθελα να κανω αναφορα σε μια γερμανικη εταιρεια την KINOKOMA, η οποια εχει την αισθητικη των 80ς και την αισθηση οτι η μουσικη πρεπει να μοιραζεται και οχι να ΠΩΛΕΙΤΑΙ, ετσι μπαντες οπως Mikrofisch, Voltarenes, Walki Talkie Monsters και θεοι Knights of Love, φερνουν το μινιμαλισκτικο ηχο απο τα 8-bit synths και τα παιδικα αρμονια στην αγκαλια του twee και του απλοϊκου ποπ ηχου που μπορει να μπει μεσα απο το παραθυρο, να κατσει στο συρταρι με τα τσαλακωμενα καλοκαιρινα t-shirt, ακομα κι απο τη χαραμαδα της τουαλετας κατω απο τα κατεβασμενα παντελονια την ωρα που κανεις τα κακα σου. αξιζει τον κοπο να ριξεις μια ματια στην εταιρεια αφου πολλες απο τις κυκλοφοριες ειναι δωρεαν (που σημαινει open source και οχι τσαμπα!).
κριμα που δεν μπορεις να ψηφισεις συλλογες. των Boys Noize (2004-2011 remixes), εχει μεσα οτι μπορει να σε κανει να χτυπιεσαι και οτι μπορει να σε τρεψει σε gazing (ειναι πολυ μοδατη λεξη. οποιος ή οποια τους εχει δει ζωντανα καταλαβαινει τι λεω. σορρυ και στους Horrors, απλα τους ξεχασα.
μενουν δυο δισκοι που ειτε απο πλανη, ειτε απο αυτο που λεμε χαϊπ στην αρχη ειπα ¨ωπα ρε", μετα, ΟΚ, μετα, χμμμμ, μετα αν ηταν συνοδευτικο σε ενα γευμα θα μπορουσα ανετα να καταταξω τους Iceage σε πατατες φουρνου και τους WYLYF σε πατατακια φτηνης μαρκας, εννοειται οτι κατι απολιθωματα τυπου REM, και κατι τσοκαριστικες κυκλοφοριες του συστηματος αλα γκαγκα και τα σχετικα, ειναι σαν το ψωμι του καρφουρ, (οσοι φαγαν ξερουν).
παμε τωρα με την ιστορια μας...η χωρα γαμιεται (εδω βαζουμε τον Τακη)(ονοματα και σχετικα ειναι τυχαια) κι εσυ οπου φυγει φυγει (βαλε οτι στειλαν τον Τακη στο χωριο το καλοκαιρι γιατι πολυ-κανει παρεα με το Μιχαλη) και αφου προσπαθεις να κανεις τον γκασταρμπαϊτερ και να ξαναζησεις τα 50ς με κινητο, ιντερνετ και ναϊκ, να σου και η χωρα να σε κυνηγα. ελαβα ενα τηλεφωνημα απο την πρεβεια της χωρας (βαλε μαμα του Τακη) εκει που μενω και με ρωτανε...ενα τηλεοπτικο καναλι(βαλε θεια Τουλα) κανει ενα ρεπορταζ για την κριση της χωρας και της ευρωπης γενικα (βαλε την ερωτηση "Τακηηη, τωρα που εγινες 18, εχεις κοριτσι;), θες να μιλησεις (βαλε παλι Τακης); λες ναι.
ερωτηση, προτροπη (βαλε μαμα Τακη τωρα): τι σκοπευεις να πεις; (Τακης): οτι γαμιεμαι
αναυδη η πρεβεια (ξερεις τωρα μαμα Τακη): ε μη τα πεις κι ετσι, ειναι που ειναι τα πραγματα ασχημα (η αληθινη απαντηση της πρεσβειας).
δεν πηρε ποτε η θεια Τουλα τηλεφωνο τον Τακη. κι ο Τακης μια χαρα τη βρισκει στο χωριο.
ρε μαλακες, γαμημενοι γονεις...αν νομιζετε οτι με το να κουκουλωνετε την πουστια του γιου σας, θα καταφερετε να του βουλωσετε τον κωλο, ειστε γελασμενοι... οποιος νομιζει οτι ειμαι ομοφοβικος ή οτι αλλο σχετικο να παει να γαμηθει διοτι ετσι κι αλλιως συμπερασματικα δεν εχει παρει πρεφα το χαλι της χωρας. (απλα μια παραβολη ειπα, μονο η βιβλος θα γραφει για λεπρους και ψαρια;)

ο δισκος απλαει γ-α-μ-α-ε-ι.
απο τη δανια σαν το σβαν οτι και να προσπαθησεις να περιγραψεις...απο desert, απο female vocals, απο κατι στοιχειωμενες κιθαρες, απο ολιγη ψυχεδελεια, απο, απο, δεν εχω λογια...
μαζι με το Hey! ισως τα καλυτερα του δισκου...


παρε και τα αλλα κι αντε...
20. Brilliant Colors-"Again and Again"
19. Help Stamp Out Loneliness-"Help Stamp Out Loneliness"
18. Com Truise-"Paper Crush"
17. Letting Up Despite Great Faults - "Paper Crush"
16. Ladytron - "Gravity The Seducer"
15. Mogwai - "Hardcore Will Never Die, But You Will"
14. Washed Out - "Within & Without"
13. Holy Ghost! - "Holy Ghost!"
12. Cults - "Cults"
11. The Pains Of Being Pure At Heart - "Belong"
10. Pigeon Detectives - "Up Guards & At 'Em!"
09. Those Dancing Days - "Days Dreams & Nightmares"
08. Thee O Sees - "Castlemania"
07. Cut Copy - "Zonoscope"
06. The Men - "Leave Home"
05. You Love Her Coz She's Dead - "You Love Her Coz She's Dead"
04. Dum Dum Girls - "Only In Dreams"
03. Metronomy - "The English Riviera"
02. The Chain Gang Of 1974 -"Wayward Fire"

No comments:

SYNC ME @ SYNC