9.12.12

#13 Horrid Red - Celestial Joy


η αντιπρακτικοτητα στο μεγαλειο της βολευεται στα σουπερ μαρκετ των χαμενων ευκαιριων, ανακατεμενη με προσφορες απο φτηνα αλλαντικα και μπαγιατικα τετραγωνα ψωμακια...ολοι οι υπολοιποι πρακτικοι ανθρωποι θα γονατισουν εμπρος στη λαμψη που θα προσδιδει το αγιο φως του τελους.
ακομα κι ο αστεγος που αραζει κατω απο τη γεφυρα κοιμαται νηφαλιος πανω στο αναπηρικο του καροτσακι εχοντας το αριστερο ακρωτηριασμενο του ποδι τυλιγμενο με εφημεριδα αλλα την πουτσα του -εχοντας ντριμπλαρει το ξεχειλωμενο βρακι του, ξεχασμενη εξω στο κρυο. τα γυαλια πρεσβυωπιας κρεμασμενα με κορδονι στο λαιμο. απολυτα ηρεμος, παρεα με την υγρασια. η λαμψη του τελους δυσκολα θα φτασει εκει.
αποφασιζω να κοντοσταθω και να περιμενω λιγο ακομη.

οι ωτοασπιδες στη θεση τους. κυριακατικος θορυβος απο κρουστικα των πενηνταδυο χιλιοστων. ζουμε με τα νουμερα, ζω απο τα νουμερα. πενετρεϊσον ρεϊτ. αλμυρο νερο παλι πανω μου, παρεα με ενα κοσκινο των Φ-μηδεντριαντα. ολα ειναι πιο ηρεμα τη μερα της κυριακης.
η κυρια κινγκ με κατεβαζει κατω στις 09:30. αλληλοκοιταζομαστε χωρις συναισθημα. ειναι πολυ δυσκολο να αφουγκραστεις τα συναισθηματα ενος καντονεζου ποσο μαλλον να στα εμφανισει. απολυτη αρτια περιστοιχισμενη εσωστρεφεια. δεν εμαθα ακομη αν ειναι ο φοβος που προκαλει η εκθεση στο υπολοιπο μικρο-κοινωνικο συμπαν του καθενος μας ή απλα δυνητικη αμυνα σε ενδεχομενη εισβολη ή απλα απαθεια και κενοτητα.
τεσσερα λεπτα και περιπου σαραντα δευτερολεπτα συμβιωσης...
ο χρονος μετραει πολυ για τους ντοπιους. ισως τωρα ονειρευεται τις κυριακατικες ευκαιριες στο σουπερ-μαρκετ. θα τρεξει να εξαργυρωσει τα μηνιατικα κουπονια (优惠券) της εταιριας σε προσφορες απο ετοιμα κουτια αφυδατωμενων νουντλς. σιγουρα. ετσι μαλλον...το δειχνει η οψη του προσωπου της οταν ξεφυλλιζει τη δωρεαν εφημεριδα με τις πολλες διαφημισεις και τα τοπικα σελεμπριτυ νεα.
"ολα πιο φτηνα", "συν ενα δωρο", "ευκαιρια", "κερδιστε"...

μπαντα απο τυχαια ανακαλυψη, το εξωφυλλο δε σε προϊδεαζει με τιποτε. ουτε για την προελευση, ουτε για το περιεχομενο. κατι σαν αγνωστη εσωγηινη καταγωγη μονο. εντος του πυρηνα. εκρηξη...και ξεχυνεται απο μεσα ολη η καλιφορνια που δεν υπηρξε ποτε. αργοσυρτες μπασσογραμες, κυμβαλα απαθη, φωνη που ακροβατει επανω σε κλωστη, τα χερια που κρατανε την κλωστη με ηδονικο παρκινσον ανηκουν στον κυριο mark e. smith, τα κλειδια των μονοφωνικων συνθ φτανουν ως το γαλλικο μινιμαλ του ογδοντα, η απογνωση κατακαθι της νεας υορκης (ποτε δεν καταλαβα το λογο που αυτο το μερος αναβλυζει τοση απογνωση, τοσο ευκολα). αποφευγω συνηθως να κολλαω ταμπελες, αλλα προπαθωντας να προσδιορισω το συγκεκριμενο, ισως θα ηταν post-punk, ισως minimal synth, ισως ο τρομος του new wave να αιωριεται πανω του...ολα μαζι. δοκιμασε κι εσυ, μπορεις\\//


20. Deep Time - Deep time
19. Mouse On Mars - Parastrophics
18. Mr. Kitty - Eternity
17. Beach House - Bloom
16. The Underground Youth - Delirium
15. TRUST - TRST
14. Laetitia Sadier - Silencio
13. Horrid Red - Celestial Joy

No comments:

SYNC ME @ SYNC