19.12.13

#02 blogovision / Man Or Astroman? - DEFCON 5...4...3...2...1






ειμαι σαν το τελευταιο τσοκαρο οπου μασωντας διπλη φρουτο-τσιχλα ανακατευει τα φτηνιαρικα ακρυλικα μπλουζακια και φουστακια σε ενα ZARA και στο τελος το μονο που ψωνιζει, ειναι ενα πλαστικο ζευγαρι σκουλαρικια που δε θα φορεσει ποτε. φυσικα φευγει εχοντας γαμησει και καθε ιχνος ανοχης της πωλητριας=κοπελα-που-διπλωνει-735-ρουχα-σε-λιγα-λεπτα και κατανοει την πελατισα.
παρενθεσις
εψαχνα να γραψω ενα διθυραμβο για το New Life και το φανταζομουν ετσι και αλλιως και...αρχιδια.
διαβασα πολλα καλα και απο οτι βλεπω πολυς κοζμακης το ειχε σε περιοπτη θεση και μακαρι να ημουν στο ελλαντα να τους εβλεπα και μακαρι να ερθουν καμια φορα απο ασια μερια, μπας και...
ειναι το πακετο που εψαχνα καιρο και ηρθε το μαρτη. η πρωτη τους δουλεια με ειχε προϊδεασει για χλιαρα πραγματα, αλλα εν κατακλειδι, πολλες φορες με προδωσε η μπαταρια του κινητου, νυχτα, μετα απο επαναληψεις ακροασης.
ο ηχος με γεμισε και περιμενα επισης πως και πως να κρυωσει αυτος ο γαμω-καιρος εδω κατω και να το ακουσω υπο κ.σ.
κι εγινε. ηρθε αερας κρυος και ολα συμπληρωσαν το σκηνικο. εξαφανιστηκε η ηλιοφανεια και λιγοτερα οντα κυκλοφορουσαν στο δρομο μετα τις δυο.
μου θυμισαν Sound απο το the lion's mouth (εναν αλλο πολυ-λιωμενο δισκο, ισως σημαντικοτερο για εμενα απο πολλους αλλους που χαρακτηρισαν τη γενια και την ηχητικη κατευθυνση).
δε μου κατεβαινουν και πολλα σημερα, οποτε ασ'το. 
κλεινει
κι υστερα ηρθε η αντροχωριστρα.
αργησε να ερθει. παρ'οτι επισημως γυρνοβολουσε στη μικρη κωμοπολη του kowloon απο τον ιουνιο. την πηρα πρεφα κατα τον οχτωβρη, μιας και δεν ειναι απο τις γυναικες που τις προσεχεις ευκολα, μιας και γυριζει σε συνεργεια, λαϊκες αγορες, εργαστηρια ζαχαροπλαστικης. με αντρα ταριφα που δουλευει στη νυχτερινη βαρδυα και γιο που με το ζορι βγαζει το γυμνασιο. σε ολες τις ταξεις βοηθησε λιγο η μαμα με τις πιο συχνες επισκεψεις στο μαθηματικο (σπιτι του) και λιγο ο μπαμπας τις μερες της βροχης να κανει βολτες τη φιλολογο που δεν οδηγουσε.
περπατω στο τιγκα κοσμο πεζοδρομιο διαβαζοντας Economist, κρατωντας ενα διπλο φρεντο-μεντα απο τα Starbucks, εχοντας εντονο διαλογο σε ενα μπλουτουθ, με εναν μπλουκολαρ, για ενα τιποτα. επεσε πανω μου στα πρωτοβροχια διαβαζοντας Hello, κρατωντας μια γρανιτα σπρωξε-γλυψε, παιζοντας φιδακι σε ενα παλιο-Nokia. ολα κατερευσαν μεσα μας και σκυβοντας ως ευγενης μεσηλικας με τελματωμενη λιμπιντο να συμμαζεψω ολα τα λαθη της ημερας, ψιθυριζει DEFCON 5...4...3...2...1!
η μαχη αρχισε γυρω μου. μου ηρθαν ολα τουμπα. τα φαντασματα της Estrus, της Touch & Go της Au-go-go ευθυς ομπρος μου κι αισθανθηκα...σαν τη γρια απο την κρητη που πρωτο-ψηφισε πασοκ απο το 1981, σαν το γερο απο την καισαριανη που εχει ετοιμο το φακελο με το τιμημενο κκε απο το 1978 και σαν τον καριολη τον προποτζη της γειτονιας μου που διαβαζε στοχο και εβγαζε βολτα το "δισκο" στην ενορια. και λεω. σιγουρα και σταθερα.
εδω ανηκεις. τι θα πει η γειτονια;
ενα συννεφο διαλογου, οπως αυτα των κομικ εμφανιζεται απο πανω μου: μα παιζουν τα ιδια απο το 1992, εικοσι χρονια τα ιδια σκατα!
ε, και;
λεει ξανα το συννεφο: πως μπορεις να παρεις στα σοβαρα μεσηλικες που εχουν πλεον οικογενειες και ντυνονται καρναβαλια, δε λαλανε, δε μιλανε κι ειναι και μονομανεις;
σκυβω μπροστα και προτεινω τo δασυτριχο αμερικανικο buttcrack φορτωνοντας ολιγα psi με ινδικο lamb-vindaloo. αντε γαμησου! ολα εγιναν καπνος.
λοιπον μουνια...για το νουμερο δυο εχουμε και ψηφιζουμε Man Or Astroman? διοτι:
- οποιος τους εχει δει ζωντανα δε χρειαζεται τα παρακατω. 

- ειναι πιο πιστοι στον ηχο τους κι απο γιαχωβαδες.
- δε χαλανε στο χρονο.
- γραψανε και ερμηνευουν τη μουσικη στο Adventures of Jimmy Neutron που βλεπω παρεα με το γιο μου.
- διοτι βοηθησαν το μικρο να ξεκολλησει απο το rock'n'roll highschool και να ακουσει και κατι αλλο.
- διοτι γκερλσνεϊμς θα ψηφισουν ολοι, ας ψηφισει και το τρολ "κομμα κυνηγων".
- τελος, ως φορος τιμης στην ομαδα μου που μπορει να παιζει γ' εθνικη, αλλα καβλωνω ακομα μαζι της εστω κι αν ξενυχταω στο ιντερνετ σε streaming του θανατου. 

αφιερωμενο σε αυτους που συνεχιζουν ακομα

02.  Man Or Astroman? - DEFCON 5...4...3...2...1 (επιλαχοντες οι γκερλςνεϊμς)
03. Παντελης Παντελιδης-Ουρανιο Τοξο Που Του Λειπανε 2 Χρωματα
04. Μιχαλης Χατζηγιαννης - Η Αγαπη Δυναμωνει
05. Holograms-Forever
06. Κατερινα Στικουδη - Η Γευση της Ζωης μου
07. Λευτερης Πανταζης - Ξαναγυρισες, Ε;
08. Factory Floor-Factory Floor
09. Ελενα Παπαριζου - Τι ωρα θα βγουμε;
10. Decades-Decades
11. Σταματης Γονiδης-Πλατη με Πλατη
12. The Ropes-Post-entertainment
13. Vatican Shadow-Remember Your Black Day
14. Poni Hoax-A State Of War
15. Πανος Κιαμος-Δε θελω επαφη
16. Sally Shapiro-Somewhere Else
17. Γιαννης Βασιλειου-Παιξε Μπαλα
18. Ellie Goulding-Halcyon Days
19. Boards Of Canada-Tomorrow's Harvest
20. Austra-Olympia

No comments:

SYNC ME @ SYNC